SOOC = Small Open Online Course

Moni tietää mikä on MOOC (Massive open online course eli Massiivinen avoin verkkokurssi). SOOC on MOOCin pikkusisar – Pieni avoin verkkokurssi. Pieni viittaa osallistujien samanaikaiseen määrään. Emme odota näille kursseille tuhansia suorittajia, vaan heitä, ketkä kaipaavat opetus-, oppimis– ja koulukäyttöön sosiaalisen median hyviä käytänteitä.

Osa malleista on syntynyt Opetushallituksen rahoittamissa kehittämishankkeissa. Ne ovat testattuja siis autenttisissa oppimisympäristöissä. Osa kurssimateriaaleista taas on syntynyt tuottajaporukan arvioinnin tuloksena. Olemme yrittäneet rakentaa sisältöjä vastaukseksi usein kuultuihin kysymyksiin.

Osan kursseista voi ”suorittaa” muutamassa tunnissa  yksin, osa taas kaipaa ympärilleen kanssaoppijoita ja pidempää prosessia. Ideaali tilanne kuitenkin kaikkiin on löytää joko läheltä tai kaukaa kanssaoppijoita, joiden kanssa jakaa onnistumiset ja ratkoa mahdolliset ongelmat.

Jokaisen artikkelin alussa on merkintä arvioidusta kestosta ja karkea kategoria kurssin vaativuudesta (Noviisi – Edistynyt – Syventävä). Ne ovat ohjeellisia, mutta voivat olla avuksi sopivaa sisältöä etsiessä.

Toistaiseksi materiaalit ovat kaikki SOMY -koordinointihankkeen tuottamia, mutta kehitämme mallia, missä kuka tahansa voisi halutessaan tuottaa uusia kursseja suomalaisten koulujen oppilaiden ja opettajien käyttöön.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>